• Декември 2024
 • 11-12-2024
 • 11.12.2024
 • Транспорт: Кораб
 • Нощувки: 5
 • Град / Курорт: Франкфурт - Шпайер - Страсбург - Майнц - Франкфурт
 • Държава: Германия, Франция
 • Код: 09

РЕЧЕН КРУИЗ С ВОДАЧ „В ОЧАКВАНЕ НА КОЛЕДА“

1962,00BGN
Германия, Франция
6 Дни / 5 Нощи
Кораб

 

Програма

ДЕН 1 :

Полет от Терминал 2 в 14:05 от София до Франкфурт. Кацане в 15:40.Трансфер до хотел в центъра на града и настаняване. Нощувка.

ДЕН 2 :

Полудневна  пешеходна екскурзия  из Франкфурт срещу допълнително заплащане. Ще се  разходим из криволичещите улички на „Новият стар Франкфурт“ , където се сливат минало и настояще. 

С неотдавнашната си реконструкция Франкфурт успя да върне към живот част от колоритната си история и ние ще можем да й се насладим. Ще видите катедралата, църквата Св. Павел, железният мост- Eiserner Steg, алеите по протежението на река Рейн с изглед към силуетите на Франкфурт.
Разбира се ще се отбием на Коледния базар, за да изпием по чаша глювайн. Базарът e c 600-гoдишнa история и e изключително впечатляващ и разпознаваем заради apxитeĸтypaтa си, богато декорирани щандове и вĸycни печени ябълки. 30- метровото коледно дърво е гордостта на базара. 
Насладете се и на живата коледна музика. Изкусната декорация, живописната обстановка и отблясъците от безбройните светлини ще ви оставят без дъх. 
 Около обяд ще се отправим отново към хотела, за да се отправим към кораба и да започнем нашето пътешествие по вода.  Качване и настаняване на кораба MS Lady Cristina.

ДЕН 3 :

Шпайер е град, забележителен със старинния си облик и особено с катедралата си -  най-голямата от запазените катедрали от романския период. Катедралата е известна като „императорската катедрала на Шпайер". 

 С ярки светлини и украса от елхи тази година град Шпайер ще събуди коледното ви настроение. В центъра на града, ви очаква магията на коледния базар с множество щандове, хорове, музикални групи и изненади. Пазарът на занаятите във вътрешния двор на кметството предлага всякакви идеи за подаръци. В този ден той ще бъде отворен от 11 до 20 часа. В занаятчийските шатри можете да наблюдавате как художниците и занаятчиите оформят, точат и рисуват.  
В днешния ден разполагаме с премного време и затова предлагаме да „отскочим“ до Вормс – родния град на Нибелунгите, а след това да се „гмурнем“ в коледната атмосфера на Шпайър.      
 Нибелунгите са бургундска кралска династия, живяла именно в град Вормс. Приказното богатство на династията на Нибелунгите поражда множество митове и легенди. С времето думата „нибелунги“ станала нарицателно име и с нея се назовават митичен род джуджета, владетели и пазители на съкровищата. 
Преданията за нибелунгите стават тема на оперната тетралогия на Рихард Вагнер „Пръстенът на нибелунгите“: „Рейнско злато“, „Валкирия“, „Зигфрид“ и „Залезът на боговете“, както и серия от филми. Митът за Нибелунгите е съществена част от германската митология. Това е забележителна смесица от древна митология (дракони, джуджета, съкровището на Нибелунгите и ... магьоснически хитрини). Много поети и музиканти са били пленени от нибелунгската тема и са я пригодили към своето време и епоха. Известен пример за това е епическия оперен цикъл „Пръстенът на Нибелунгите“ от Рихард Вагнер.
Завръщане на кораба.

ДЕН 4 :

Разположен в най-североизточната част на страната, Страсбург е един космополитен и изключително красив град. 

Той е една от провинциалните столици на Франция. В него се намират седалищата на Съвета на Европа и Европейския Съд по правата на човека. Двата главни площада на града са „Place Gutenberg” и „Place Kleber”. В близост е и една от най-красивите църкви във Франция „Cathedrale de Notrе-Dame”, която привлича туристите с астрологическия си часовник. Водите на реката обграждат централната част на целия Страсбург, образувайки уникален остров, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. 
 Градът се отличава със свой собствен уникален архитектурен стил, който действа изключително успокояващо – остри покриви, покрити с тъмни керемиди, бели фасади, в които задължителен елемент са дървените подпорни греди, без които сградите не биха издържали натиска на вековете. Страсбург се е превърнал в най-известната коледна дестинация. 
Градът е запазил многовековните си традиции и е истинска коледна приказка с празнично украсените си улици, грейналите в светлина сгради - от катедралата Notre-Dame de Strasbourg до типичните елзаски сгради, дървени къщички с коледна украса, отрупани с традиционни лакомства и красиви занаятчийски изделия, разположени по площадите на Страсбург. Коледният базар на Страсбург успешно е съхранил своята автентичност, както и духа на празничния период. Във всяка една от сергиите ще може да видите произведения на местните елзаски занаяти. Бъдете готови да събудите сетивата си за много удоволствия, предлагани от коледен Страсбург. 
Традиционно в центъра на града се издига 30-метрова елха. Величественото дърво, украсено с много светлини и цветни лампички, изпълва площат Клебер с истинска каскада от цветове, които ще събудят вашето въображение.          
Само на около час път от Страсбург се намира прекрасния Колмар, известен с добре запазения си стар град, многобройните си архитектурни забележителности и музеи, сред които е музеят Унтерлинден, в който се съхранява олтарът на Изенхайм. Тези от вас, които искат да разнообразят деня си, може да се включат в екскурзия до Колмар.

ДЕН 5 :

След като корабът облегне морното си корито в пристанището на Майнц, ще се направим първи крачки в красивата столица на региона Рейнланд. Именно тук се сливат реките Рейн и Майн.

 Майнц е град с богато културно наследство, с корени, които датират от хилядолетия. Има повече от пет причини да обичате този град – завладяващата му история отпреди 2000 години, Музеят на Гутенберг – създателят на печатната машина, Майнц е винената столица на Германия, зашеметяващите карнавали, великолепният коледен базар и какво още – ще ви разкажем там.

ДЕН 6 :

Акостиране във Франкфурт и освобождаване на кораба. 

Най-нови Екскурзии

Екскурзиите предоставят възможността да съберете уникални изживявания и спомени. Всяка дестинация има свои уникални атракции, които можете да посетите и изпробвате. Пътуването може да бъде прекрасен начин да се отпуснете и разтоварите. Променянето на околната среда и отдалечаването от ежедневния стрес имат благоприятно въздействие върху психическото и физическото ви здраве

ВЕРОНА – увеселителен парк ГАРДАЛЕНД – езерото ГАРДА

 • Юли 2024
585 лв.
транспорт: Автобус
Препоръчано
верона
нощувки: 4

Нова Година на Малдиви 2025

 • Декември 2024
3947 euro
транспорт: Самолет
мале
нощувки: 7

Мароко Есен 2024

 • Октомври 2024
 • Септември 2024
1100 euro
транспорт: Самолет
Препоръчано
Маракеш – Аит Бенхадду – Уарзазат – Тинхир – Ерфуд – Ерг Чеби (Сахара) - Фес - Мекнес – Рабат – Казабланка
нощувки: 7

Испания - Нова Година 2025

 • Декември 2024
1372 euro
транспорт: Самолет
Малага, Толедо и Мадрид!
нощувки: 7

Безплатна, неангажираща консултация

Понякога и по-лесно с една неангажираща онлайн консултация в удобен за вас ден и час. Можем заедно да намерим Вашата перфектна ваканция

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.