• Юни 2024
 • Август 2024
 • Октомври 2024
 • 17-06-2024
 • 669.00 лв.
 • Транспорт: Автобус
 • Нощувки: 4
 • Град / Курорт: Будапеща,Братислава ,Прага,,Виена,
 • Държава: Унгария,Чехословакия,Австрия
 • Код: 40

Будапеща, Братислава, Прага и Виена

Автобус
7 дни, 4 нощувки

 

Програма

Ден 1

Отпътуваме от съответния град. Нощен преход.

Ден 2

Будапеща

Пристигаме в  Будапеща  около обяд. Будапеща е един от най-очарователните дунавски градове, възникнал при сливането на Буда и Пеща.

Панорамна обиколка на града  с местен екскурзовод на български език: Унгарският парламент; крепостният хълм "Будвар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; църквата "Св. Матияш", посветена на най-известния унгарски крал; катедралата „Св. Ищван“, Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от строителството в Унгария.

При възможност - настаняване в хотела. 

По желание вечерта: панорамна разходка с корабче по река Дунав, от където се разкрива пълния блясък на „Царицата на Дунава“. Разходката продължава около 1 ч., с включени парче торта и чаша шампанско (срещу допълнително заплащане, може да е необходимо използване на обществен транспорт).

Свободно време. Нощувка.

Ден 3

Братислава - Прага

Закуска. Отпътуваме за Прага.

Спирка за туристическа разходка в Братислава.  Ще видим Старо место,

Братиславски храд - хълмът, където е старата крепост; готическата катедрала "Св. Мартин", църквата "Троица", Старата сграда на кметството, където е Старата радница; Портата Михаил.

Пристигаме в Прага вечерта. Настаняваме се в хотел в Прага или района. Нощувка.

Ден 4

Прага

Закуска. Първият ни ден в чешката столица ще започне с туристическа обиколка на Прага.

Пешеходният тур започва от Храдчанския площад и дворцовия комплекс "Храдчани", служил за резиденция на князе и крале (най-важният символ на Бохемия и седалище днес на Президента), разглеждане на изящната готическа катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които е дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха. Обиколката следва т. нар. Кралски път и продължава по романтичната Нерудова улица и Малостранския площад с величествения бароков храм "Св. Николай".

Продължаваме по романтичните малострански улички през Малтийския площад, църквата на Малтийските рицари, стената на Джон Ленън и Карловия мост от ХІV в. Следва Староместкият площад – гордостта на Прага, с Тинската катедрала, с астрономическия часовник „Орлой” с 12-те апостоли, с бароковата църква „Св. Николай”, паметника на Ян Хус. Обиколката завършва с Вацлавския площад с паметника на св. Вацлав и Националния музей.

Възможност за  разходка с кораб по река Вълтава,  наричана „Пражка Венеция”, заради романтичните канали на реката. По време на тази двучасова приятна разходка с кораб ще преминете покрай най-значимите исторически паметници, ще видите града в друга, необичайна светлина. Предлага се обилна вечеря на блок маса (без напитки и вода). 

Нощувка.

Ден 5

Виена

Закуска. Отпътуваме за Виена.

Туристическа програма във Виена - панорамна автобусна обиколка на града: дворецът "Белведере", "Рингщрасе", Операта, дворецът "Хофбург", паметникът на Мария Терезия и музеите, катедралата „Св. Стефан“, Кметството, Парламентът, Университетът, Бургтеатърът, къщите на Хундертвасер, Центърът на ООН, Пратера и др. Пешеходна обиколка на стария град. Свободно време.

По желание - вечеря в кв. "Гринцинг", известен със своите хойриге (Heuriger) – винарни, където се сервират отбрани вина от местна реколта и особено популярното за региона младо вино. Преживяването задължително е съпроводено с местни деликатеси и традиционна музика на живо.

Нощувка.

Ден 6

Виена

Закуска. Свободно време за разходка или възможност за организирано посещение на двореца „Шьонбрун”, парка и зоопарка към него.

Дворецът „Шьонбрун” е бил лятна резиденция на Хабсбургите, построена през 1696–1713 г. на мястото на ловна къща. Известен е с това, че по време на окупацията на Наполеон тук се е намирал щабът на императора, а в една от залите е свирил 6-годишният Моцарт.

В „Шьонбрун” има 44 стаи, чийто интериор е подобаващо величествен, с изрисувани с фрески тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът е направен по френски образец, с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун.

Отпътуваме за България следобед, като по пътя спираме в аутлет градчето Парндорф.

Ден 7

България

Пристигаме в България към обяд.

Най-нови Екскурзии

Екскурзиите предоставят възможността да съберете уникални изживявания и спомени. Всяка дестинация има свои уникални атракции, които можете да посетите и изпробвате. Пътуването може да бъде прекрасен начин да се отпуснете и разтоварите. Променянето на околната среда и отдалечаването от ежедневния стрес имат благоприятно въздействие върху психическото и физическото ви здраве

ВЕРОНА – увеселителен парк ГАРДАЛЕНД – езерото ГАРДА

 • Юли 2024
585 лв.
транспорт: Автобус
Препоръчано
верона
нощувки: 4

Нова Година на Малдиви 2025

 • Декември 2024
3947 euro
транспорт: Самолет
мале
нощувки: 7

Мароко Есен 2024

 • Октомври 2024
 • Септември 2024
1100 euro
транспорт: Самолет
Препоръчано
Маракеш – Аит Бенхадду – Уарзазат – Тинхир – Ерфуд – Ерг Чеби (Сахара) - Фес - Мекнес – Рабат – Казабланка
нощувки: 7

Испания - Нова Година 2025

 • Декември 2024
1372 euro
транспорт: Самолет
Малага, Толедо и Мадрид!
нощувки: 7

Безплатна, неангажираща консултация

Понякога и по-лесно с една неангажираща онлайн консултация в удобен за вас ден и час. Можем заедно да намерим Вашата перфектна ваканция

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.