• Юни 2024
 • Август 2024
 • Юли 2024
 • Септември 2024
 • 16-06-2024
 • 860 euro
 • Транспорт: Самолет
 • Нощувки: 8
 • Град / Курорт: Солун – Санторини, Миконос, Милос, Атина, Крит, Кушадасъ
 • Държава: Гърция,Турция
 • Код: 77

 круиз от Солун – Санторини, Миконос, Милос, Атина, Крит, Кушадасъ16.06.2024 – 23.06.2024 – 980 евро – последни места
30.06.2024 – 07.07.2024 – 930 евро – последни места
07.07.2024 – 14.07.2024 – 900 евро
21.07.2024 – 28.07.2024 – 900 евро
04.08.2024 – 11.08.2024 – 860 евро
18.08.2024 – 25.08.2024 – 920 евро
01.09.2024 – 08.09.2024 – 980 евро – последни места
22.09.2024 – 29.09.2024 – 1 150 евро

 

Програма

ДЕН 1: София - Солун - Кушадасъ
Отпътуване от София със собствен транспорт до пристанището в Солун, Гърция /организиран транспорт от София - на запитване/. В 12:00 се настаняваме на фантастичния напълно реновиран круизен кораб CELESTYAL JOURNEY - най-новото попълнение на круизната компания. Името Journey /пътешествие/ е символ на търсене и откриването на нови хоризонти. Корабът въплъщава в себе си духа на приключението, което започва точно сега...
в 19:00 часа оттплаваме в посока Кушадасъ /Турция/.
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 2: Кушадасъ
Престой от 13:00 до 19:00 часа
Пристигаме на пристанището в Кушадасъ. Макар и да е остров, в превод от турски името му означава Птичият остров. Причината се крие на няколкостотин метра навътре в морето - малък каменен остров, чиято форма наподобява глава на птица. Кушадасъ очарова със своята тюркоазена пенлива вода, широки пясъчни плажове, ярко слънце, шарени локуми и вкус на сладка баклава.
Свободно време или по желание полудневна екскурзия до град Ефес и къщата на Дева Мария /срещу допълнително заплащане/. Ефес - впечатляващия древен град, известен с прочутия храм на Артемида и едно от Седемте чудеса на античния свят. Храмът на Артемида е един изключителен и неповторим земен дом на боговете. "Който веднъж го зърне, ще се убеди, че тук земята и небето са сменили местата си и светът на безсмъртните богове се е преместил от небето на земята". По този начин в древните документи е описвана постройката, която всички хора от древността провъзгласяват единодушно за най-възхитителната в света.


Разглеждаме археологическия комплекс - Библиотеката на Целзий от II век, къщите с мозаечни подове, агората, мраморната улица, където са били магазините и театъра, побиращ 25 000 зрители. Наблизо се намира и къщата, в която се смята, че Дева Мария е прекарала последните години от живота си.
Връщаме се в Кушадасъ за разходка из уличките на града и за покупки от усмихнати продавачи на така известните турски стоки.
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 3: Остров Крит
Престой от 08:00 до 19:00 часа
Акостираме на пристанището в Ираклион.
Добре дошли на спиращия дъха Крит, където древногръцките легенди оживяват, а почивката е истинско пътуване през времето. На острова се развива една от най-древните европейски цивилизации - минойската.


Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Минойския дворец Кносос датиращ от първата европейска цивилизация /срещу допълнително заплащане/. В гръцката митология Кносос се свързва с митичния цар Минос. Тук е бил легендарният лабиринт, създаден от Дедал, в който живеел зловещият Минотавър. Картините по стените на двореца помагат на посетителите да добият представа за мащаба му.


Цялата архитектура на Кносос е забележителна. Въплъщение на минойския лукс - белег на много висока култура и цивилизация.
Връщаме се в столицата Ираклион и време за разходка. Според легендата Херакъл дощъл по тези земи, за да хване критския бик, откъдето идва и името на града
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 4: Остров Санторини
Престой от 07:00 до 00:30 часа след полунощ.
Акостираме до бреговете на столицата Фира и с лодки ще бъдем извозени до брега. Може би трябва да благодарим на вулканично изригване през 16 век пр. н.е. за създаването на магическата земя, която сега познаваме като Санторини. Пред вас ще изплува неповторимата гледка, извънредната красота, като че родена от въображението на художник. Черен прах, тъмни изрязани отвесни скали в контраст със снежнобели къщи и куполни църквички на фона на лазурно небе и мастилено лилаво море. Можете да видите най-голямата Калдера на морски вулкан с впечатляващи гледки и залези.


Свободно време или по желание полудневна автобусна екскурзия до селището Оia /срещу допълнително заплащане/. Построено на стръмен склон на калдерата в северния край на острова, Оя ще ви предостави зашеметяващи гледки, които ще останат в съзнанието ви цял живот. Сините покриви на църквите, белите къщички и изгледа към вулкана ще допринесат още повече за вашето гръцко изживяване. Красотата на Оя е ненадмината. Всъщност е почти невъзможно да се опише с думи. Това е едно от най-сниманите места в Гърция, ако не и в света. При пристигането си в Ия, отделете малко време, за да се насладите на атмосферата, преди да се разходим из криволичещите тесни улички, които ни отвеждат до скрити скъпоценни камъни, сгушени в тесните артерии на селата и главната търговска улица. Има много възхитителни пътеки, където можете да се насладите на идилични романтични гледки и да се възхитите на невероятния пейзаж.


Връщаме се във Фира и свободно време да разгледаме града. Ще видите очарователни малки магазинчета, препълнени с ръчно изработени предмети от рисувано стъкло, керамика, дърво, както и всякакви бижута - от най-семпли до уникално сложни. На Санторини, за разлика от много други туристически места, в повечето магазини се продават наистина бутикови изделия.
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 5: Остров Миконос
Престой от 08:00 до 02:00 часа след полунощ.
Утрото ни намира на остров Миконос, а денят започва с обещание за изненади. Според легендите Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Останки от гръцката митология, оставила отпечатъци по целия остров, ще срещнете на всякъде около вас.


Веднага ще усетите пулсиращата енергия на острова с неговата специфична цикладска архитектура с кубообразни бели къщи, тесни мраморни пътеки с розови цветя, изпъстрени с малки кафенета и бутици, вятърни мелници и нажежен до червено нощен живот.
Свободно време за плаж, разходки и покупки.
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 6: Остров Милос
Престой от 09:00 до 19:00 часа.
Денят ни започва на остров Милос - най-югозападния остров от Цикладската група, с вулканичен произход. Акостираме до бреговете на остров Милос и с лодки ще бъдем извозени до брега.
Изтрийте всички очаквания и се подгответе да се потопите напълно в атмосферата, колоритността и артистичността на острова, който е наситен с изключителни скални образувания, горещи извори, пещери и богата морска дива природа. До римско време Милос има огромен артистичен и културен принос към гръцката култура, предоставяйки някои от най-добрите примери за скулптура, оцеляла от древния свят. Някои от тях са статуята на Асклепий в Британския музей, статуята на Посейдон в Атина и разбира се световноизвестната статуя на Венера Милоска, изложена в Лувъра.
Свободно време или по желание екскурзия до снежнобелия плаж Саракинико, древния град Мелос и градчето Плака /срещу допълнително заплащане/. Отправяме се към едно от най-фотографираните места на Цикладите  - Саракинико. В продължение на хилядолетия морето и скалите са работели в пълен синхрон, а резултатът е уникален. Наоколо е пълно с бели хълмове, чиито върхове наподобяват кули от пудра захар. В подножието им се вие причудлив бряг, накъсван тук-там от лагуни с плитка вода.


Отпътуваме по живописния крайбрежен път към Плака - класическо Цикладско селище с традиционни каменни къщи и павирани улици, украсени от разноцветни бугемвилии, ще се насладим на зашеметяващи гледки към морето, както и ще опитаме домашно приготвени сладкиши в няколко местни магазина за сладки. Ще посетим руините на древния град Мелос с дорийски стени и колони, римски амфитеатър, напълно реновиран през 2015 г., както и мястото, където през 1820 г. е открита статуята на Венера Милоска. Ще посетим и богатият минен музей на този вулканичен остров.
След вечеря, крузният ни кораб CELESTYAL JOURNEY oтплава по залез към следващото приключение.
Нощувка.

ДЕН 7: Атина
Престой от 07:00 до 17:00 часа.
Акостираме на пристанище Пирея в слънчева Атина - една от най-древните столици на Западния свят.
Свободно време или по желание полудневна екскурзия в централната част на Атина и посещение на Акропола /срещу допълнително заплащане/.


Нека се впуснем из археологическите забележителности, елегантната атмосфера и очарованието на византийските църкви, да разберем повече за античността, люлката на цивилизацията и демокрацията. Ще разгледаме Акрополът и Партенонът на почти 25 столетия, Плака, най-старият квартал на Атина, Гробът на незнайния воин пред Гръцкия Парламент, Стадионът Панатинаикос, където се провеждат първите модерни Олимпийски игри през 1896г, Атинският Университет, Националната библиотека, Атинската Академия, площади Омония и Синтагма.
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 8: Солун
Пристигаме във втория по големина град и нашата крайна дестинация - Солун в 10:00 часа.
Отпътуване за България със собствен транспорт /организиран транспорт от София - на запитване/.

Най-нови Екскурзии

Екскурзиите предоставят възможността да съберете уникални изживявания и спомени. Всяка дестинация има свои уникални атракции, които можете да посетите и изпробвате. Пътуването може да бъде прекрасен начин да се отпуснете и разтоварите. Променянето на околната среда и отдалечаването от ежедневния стрес имат благоприятно въздействие върху психическото и физическото ви здраве

КОЛЕДА в ЕГИПЕТ

 • Декември 2024
2399 лв.
транспорт: Самолет
КАЙРО, ХУРГАДА И КРУИЗ ПО РЕКА НИЛ
нощувки: 7

Европейските столици - Будапеща, Братислава, Прага и Виена Изтегли програмата

 • Август 2024
 • Октомври 2024
669 лв.
транспорт: Автобус
Изгодно
Будапеща, Братислава, Прага и Виена
нощувки: 4

МАЛДИВИ НОВА ГОДИНА 2025

 • Декември 2024
37 euro
транспорт: Самолет
мале
нощувки: 7

Вкусът на Италия

 • Септември 2024
1672 лв
транспорт: Самолет
Препоръчано
римини
нощувки: 7

Безплатна, неангажираща консултация

Понякога и по-лесно с една неангажираща онлайн консултация в удобен за вас ден и час. Можем заедно да намерим Вашата перфектна ваканция

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.