• Април 2024
 • Март 2024
 • Август 2024
 • Октомври 2024
 • Септември 2024
 • 21-03-2024
 • 03-04-2024
 • 04-09-2024
 • 18-09-2024
 • 30-10-2024
 • 455 лв.
 • Транспорт: Автобус
 • Нощувки: 3
 • Град / Курорт: Чанаккале
 • Държава: Турция
 • Код: 35

Други включени дестинации

ЧАНАККАЛЕ –ТРОЯ-АСОС-БУРСА –ИЗНИК/НИКЕЯ/-БУРСА

ЧАНАККАЛЕ –ТРОЯ-АСОС-БУРСА –ИЗНИК/НИКЕЯ/-БУРСА

Автобусна програма: четири дни /3 нощувки със закуски и вечери !!!

Цена от Разград,Русе ,Велико Търново -455.00лв

Габрово,Казанлък ,Стара Загора -445.00лв

Дати: 21.03-25.03.2024;03.04-07.04.2024;04.09-08.09.2024;18.09-22.09.2024;30.10-03.11.2024

 

Програма

Ден първи: Отпътуване от паркинга на ЖП Гара Русе в 21.00ч. Нощен преход.

Ден втори: Пристигане в Чанаккале. Чанаккале е пристанищен град в Западна Турция и административен център на прострелия се на два континента вилает Чанаккале. Разположен е на азиатския бряг на пролива Дарданели (в миналото Хелеспонт), свързващ Мраморно и Бяло море, в най-тясната му част. Населението на града е около 190 хил. души.
Градът дълго време е носил името Дарданелия, от където произлиза и името на протока. Сегашното название на града подсказва, че в миналото е бил център на грънчарството. В превод Чанаккале означава „Грънчарска крепост“.
През 1451 завоевателя на Истанбул, султан Мехмет е построил две крепости: една в европейската част на пролива под Килитбахир и в азиатската част под Чименлик. Днес в тези крепости се помещава военният музей посветен на битката при Чанаккале през 1915 г., една от най-известните битки от Първата световна война. Тогава под пълководството на Мустафа Кемал Ататюрк турската армия успява да защити територията си от чуждите войски и града печели името ”Чанаккале – непревземаемия”.Настаняване в хотел . Следва пешеходна обиколка на централната част на Чанаккале.
Посещение на военно-морския музей, крепостта Чименлик (откъдето е започнала историята на града) и часовниковата кула .Свободно време за разходка в стария център и търговските улички. Вечеря. Нощувка.

Ден трети: Закуска. Отпътуване за Троя - град разположен на източния бряг на Егейско море, в северозападната част на Мала Азия. Най-популярен в света е с това, че е бил център на легендарната Троянска война, описана в гръцкия епичен цикъл „Илиада“ от Омир. Градът е добавен към Списъка на световното културно наследство на Юнеско през 1998 година.
Троя е забележителност, която се намира по бреговете на провинцията Чанаккале. Археологическите проучвания доказават, че градът е имал активно и будно население през множество древни епохи – още от Античността до ден днешен. Първите сведения за съществуването му датират от 3 век пр. Хр. Троя привлича посетителите най-вече с легендарната история за Троянската война и митът за хубавата Елена. Едва ли има човек, който да не е чувал най-великата любовна история, история за богове и герои, за най-прочутия войн на земята и за най-красивата жена.
За спомен можете да си вземете сувенири от безбройните сергии, примамващи с интересни и оригинални подаръци.
Отпътуване за Асос .Вероятно не е случаен факта, че точно в древния град Асос, разположен на хълм с една от най-прекрасните гледки към Егейско море, Аристотел полага основите на първата школа по философия. Днес Асос се нарича Бехрамкале. Известният просветен център на античността се намира на територията на модерна  Турция в провинция Айвалък, на 87 км  южно от Чанаккале и Дарданелите. Очарованието на гледката обаче продължава да е неземна и опияняваща. Безкрайно море, сред което ясно се откроява формата на остров Лесбос, бистра като сълза вода и ... най-прекрасните залези. Историците предполагат, че мястото е било населено от хората още 7 век преди Христа.  И днес градчето ревностно пази автентичния си вид. Хълмът е покрит с многовековни каменни къщи, а стръмните тесни сукаци са покрити с павета, които създават усещанетo, че са положени още от времето на прочутия античен мъдрец Аристотел. На върха се намира удивителния храм на Атина.Акрополът е посторен през VI в. Пр. Хр.  Заобиколен е от 3 метрови крепостни стени и антична порта, която и днес е в прекрасно състояние. В близост до храма ясно се виждат останките от някогашния амфитеатър, ориентиран към морето и остров Лесбос, големите монументални камъни от основите на агората, римския некропол и редица още по-малки древни постройки. Отивайки до Асос не можете да не слезете и до старото пристанище, което е разположено в прекрасния залив Ердемит точно в подножието на хълма с атинския храм. Стръмният скалист бряг изненадващо прехожда в широк кей с просторна равна ивица. Тя е  застроена с долепени една до друга кокетни масивни сгради, заобиколени от множество цветя, буйна средиземноморска растителност и малки романтични ресторантчета.
: Посещение на руините на Асос, Храма на Атина .Отпътуване за Бурса .Пристигане в град Бурса .Вечеря .Нощувка .

Ден четвърти:Закуска. Днес ще посетим още една стара османска столица - град Изник, старата Никея. Разположеният на езерото Изник на малоазиатския бряг срещу Истанбул град, получава древното си име Никея през 322 г. от генерал Лизимах, който го кръщава на името на съпругата си. Градът е важен за Християнството, защото е домакин на Първия Вселенски събор, на който е приет Символа на вярата. Днес, разположеният на брега на едноименното езеро град, е известен с историческото си минало, фаянса и маслините си. Разходка в Изник. Първо ще видим църквата-музей "Св. София". Именно тук през 787 г. се събрали епископите от Източната Римска империя, за да разрешат спора за изображенията и да позволят почитането на иконите. Следва посещение на Археологическия музей, настанен в сградата на Приюта Нилюфер Хатун. Построен е от Султан Мурад I, в чест на неговата майка и бил един от най-красивите примери на Османската архитектура и изкуство през XIV в. Днес Изник е център на производството на керамика, ще разгледаме фабрика за керамика, а след това Античния театър на брега на езерото. През 2016 г. археолози откриха на дъното на езеро Изник, близо до брега потънала църква, която ще бъде превърната в подводен музей.Връщане в град Бурса .Нощувка.Вечеря .

Ден пети:Закуска . Панорамна обиколка на Бурса. Градът е четвъртият по големина град в Турция и е една от старите столици. Намиращ се на пътя на коприната, в своето минало Бурса може да се похвали, че е бил един от центровете в производството на меката, луксозна материя, с която са се обличали турски и европейски монаси. Днес градът, който се намира в подножието на връх Улудаъ е зеленото сърце на страната, прекрасна смесица от древна архитектура и модерно строителство. Тук можете да видите най-красивите джамии, живописни квартали и ориенталски пазари. Ще разгледаме известната Улу Джами, забележителна с 20-те си малки купола, с фонтана и 192-та калиграфски надписа по вътрешните стени. Следва Зелената джамия, отвън украсена с бял мрамор, а вътре с плочки в зелени и сини нюанси. Ще видим крепостните стени и Гробницата на основателите на Османската империя Осман и Орхан. Няма да пропуснем и една от вай-важните забележителности в Бурса – известният пазар на коприна Коза Хан – истински ориенталски базар с множество магазинчета, предлагащи копринени шалове за всички вкусове. Тук има много кафенета, където ще починем от обиколката с чаша ароматен чай или кафе с неповторимите местни сладкиши.Отпътуване за България –Пристигане късно вечерта в  Русе .

Най-нови Екскурзии

Екскурзиите предоставят възможността да съберете уникални изживявания и спомени. Всяка дестинация има свои уникални атракции, които можете да посетите и изпробвате. Пътуването може да бъде прекрасен начин да се отпуснете и разтоварите. Променянето на околната среда и отдалечаването от ежедневния стрес имат благоприятно въздействие върху психическото и физическото ви здраве

МОНАКО, НИЦА, СЕН ТРОПЕ И СЕН ПОЛ ДЬО ВАНС

 • Август 2024
 • Октомври 2024
929 лв.
транспорт: Самолет
Препоръчано
МИЛАНО, ГЕНУА, САНРЕМО,- СЕН ТРОПЕ, Сен Пол дьо Ванс, КАН, НИЦА, МОНАКО, МОНТЕ КАРЛО
нощувки: 4

Екскурзия до Япония - самолетна програма

 • Октомври 2024
8490 лв.
транспорт: Самолет
Препоръчано
Токио – Нико – Камакура - планината Фуджи-сан – Хаконе – Ошино Хакай – Мацумото - Такаяма - Ширакава-го – Каназава - Киото - Нара – Осака
нощувки: 10

В КАТАР ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ 2024

 • Септември 2024
1610 лв.
транспорт: Самолет
доха
нощувки: 4

Круиз Япония, Хонг Конг, Тайван, Филипини на 23.11.2024

 • Ноември 2024
8195 лв.
транспорт: Кораб
Токио и Манила; Нико
нощувки: 16

Безплатна, неангажираща консултация

Понякога и по-лесно с една неангажираща онлайн консултация в удобен за вас ден и час. Можем заедно да намерим Вашата перфектна ваканция

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.