• Април 2024
 • 17-04-2024
 • 2795 лв.
 • Транспорт: Самолет
 • Нощувки: 6
 • Град / Курорт: Кьолн, Амстердам,Заандам,
 • Държава: ГЕРМАНИЯ ДО НИДЕРЛАНДИЯ
 • Код: 30

РЕЧЕН КРУИЗ „ФEСТИВАЛ НА ЛАЛЕТАТА" ПО Р.РЕЙН ОТ ГЕРМАНИЯ ДО НИДЕРЛАНДИЯ 17.04.2024 I 7 ДНИ - 6 НОЩИ

 

Програма

ДЕН 1 :

17.04.2024 СОФИЯ - КЬОЛН
Начало на нашето цветно приключение със следобеден полет на Австрийски авиолинии в 16:05 ч. от летище София до Кьолн в 19:40 с прекачване през Виена. Трансфер и настаняване в хотел в Кьолн. Нощувка.
 

ДЕН 2 :

18.04.2024 КЬОЛН 
Закуска и възможност за допълнителна обзорна екскурзия на Кьолн (по желание, срещу допълнително доплащане) или възможност за самостоятелно разглеждане на града. 
Катедралният град е разположен на двата бряга на р. Рейн.  Емблематичния символ на града е „Кьолнската катедрала“ – най-голямата готическа катедрала в Севeрна Европа. Със своето кулинарно и историческо наследство е една от най-важните туристически дестинации в Европа. На почти всеки ъгъл ще откриете следи, които напомнят за повече от 2000-годишната история на града. 
След „запознаването“ ни с града, предстои настаняване около  13:00 ч. на борда на DCS Amethyst Classic. 
DCS Amethyst Classic е модерен и удобен речен кораб. През 2018 г. Бе  извършен частичен ремонт, при който бяха преработени всички каюти и обществени зони. С дължина от 106 м, DSC Amethyst Classic предлага място за до 110 пътници.  Езикът на борда е немски и английски.
Всички каюти на борда на DCS Amethyst Classic са с прозорци и са удобно обзаведени.  Всички разполагат  с душ и WC, телевизор, радио, климатик с индивидуално регулиране, телефон, сейф и сешоар.
На борда на DCS Amethyst Classic ви очаква тиха и комфортна атмосфера, за да можете да се отпуснете от стреса на ежедневието. Променящите се вечерни събития като шоуто на екипажа, викторината или пиратската вечер осигуряват допълнително разнообразие. 
Кулинарни изкушения Ви очакват в стилния панорамен ресторант, където всички гости могат да се настанят удобно по масите. Менюто включва международни специалитети, както и типични ястия от страните по маршрута. Следобед ще ви бъдат сервирани чай, кафе със сладкиши и торти, редуващи се със среднощни закуски вечер.
През останалата част на деня можете да релаксирате на по чаша червено вино, съзерцавайки плавно „придвижващите“ се сгради по бреговете на река Рейн. Вечеря. 
 

ДЕН 3 :

19.04.2024 ЗААНДАМ
След Кьолн, акостираме в Нидерландия около 09:00 ч. 
Възможност за самостоятелно или организирано посещение на Амстердам и/или градините на Койкенхоф.
Амстердам е метрополитен град - исторически и великолепни сгради и Забележителности, известни музеи и характерен нощен живот. Ще преминем през нови и стари квартали, за да стигнем до Кралския дворец, ще продължим покрай отбранителната кула, дървения „Magere Brug“ над река Амстел, за да стигнем до Дамплатц в сърцето на града. Ще се разходим с лодка по най-красивите канали и под  великолепните мостове.
През 15 век областта, в която се намира имението Койкенхоф все още е било непокътната територия, собственост на Якобея от Бавария. Освен за лов имението е било използвано за отглеждане на билки за дворцовата кухня. Оттук и името в превод „кухненска градина“. Милиони луковици на различните видове лалета днес цъфтят на площ с дължина 15 километра, 32 хектара. Тук ще видите изложби на цветя, вдъхновяващи градини и уникални произведенията на изкуството. Освен това е Койкенхоф е най-големият скулптурен парк в Нидерландия със своите 150 творби на 50 художници.
Допълнителна екскурзия (срещу доплащане) „Обзорна екскурзия на Амстердам + каналите на града“ и/или обзорна екскурзия на Койкенхоф. 
Завръщане на кораба или посещение на нощен Амстердам.
 

ДЕН 4 :

20.04.2024 ЗААНДАМ – ЕНКУЗЕН 
 
ЗААНДАМ   -  08:00
Закуска и начало на нашето приключение с автентичния градски пейзаж на гр. Заандам, който е разположен на р. Заан. В днешния ден ще имате възможността да посетите музея на открито "Zaanse Schans" и Енкузен. 
Заансе Сханс е реплика на типично нидерланско селище от 17-ти и 18-ти век. Тук ще видите млекопреработвателния цех, дървена работилница за обувки, хлебопекарна, Музея на часовника Zaanse и единствената в света "Цветна мелница", както и съхранени във времето индустриални вятърни мелници (опционна екскурзия срещу доплащане).
 
ЕНКУЗЕН 14:00 21:00
В 14:00 корабът ще отплава към Енкузен - живописен град на около 50 км от Зандам, който всяка година 
привлича хиляди туристи с историческите си сгради и паметници на култирата, както и с “монумента” на вечната битка на Нидерландия с водата - мостът Houtribdijk. Никой не може да победи водата, но това може да се каже с пълна сила, че НЕ ВАЖИ за нидерландците!  В продължение на векове те отвоюват земя от заобикалящата я вода. През 1935 година Нидерландия решава да “извади” от Северно море около 1650 км2 суша и предприема проект за отцепване и пресушаване на част от Зейдерзее между Енкузен и Лилещаад. През 80-те години на миналия век поради финансови и екологични проблеми този проект спира и вече отцепения от морето участък бива превърнат в сладководно езеро, кото днес служи за отдих на местното население. Именно там между Енкузен и Лилещад се простира впечатляващия 32 километров мост през водата, по който днес преминава магистрала. 
Прибиране на кораба, вечеря и нощувка. 
 

ДЕН 5 :

21.04.2024 РОТЕРДАМ – ДЕЛФТ - ДОРДРЕХТ 
 
РОТЕРДАМ и ДЕЛФТ 09:00 - 16:30
Възможност за допълнителна екскурзия до Ротердам и Делфт (срещу доплащане) - динамичният пристанищен град Ротердам Ви очаква с много впечатляващи сради, сред които кметството, моста "Еразъм", Кубичната къща и Марктхал – модерна жилищна, търговска и офис сграда с формата на подкова. Тази обиколка ще ви отведе и до порцелановия град Делфт, който е известен с неподражаемия си стила на рисуван порцелан "Делфт синьо". Старият град има многобройни паметници на културата, които свидетелстват за неговото минало като процъфтяващ търговски град в Златната ера на Нидерландия. Именно тук в „Новата църква“ (намираща се на главния площад) се извършват всички ритуали на кралското семейство – сключване на бракове, кръщенета и погребения. В нейната крипта се пазят и гробовете на царското семейство. В „Старата църква“ от 13 в са гробовете на известни личности, сред които художника Вермер и откривателя на микроскопаАнтони ван Льовенук.
За почитателите на изобразителното изкусктво препоръчваме да посетят Къщата-музей на Вермер, където ще научат за живота му и техниката за рисуване, която е използвал в картините си.
Отплаване на кораба в посока Дордрехт.
 
ДОРДРЕХТ 18:30 - 22:30
Малката община Дордрехт се намира в провинцията Южна Нидерландия. Общата площ е 99,47 km², от които повече от една пета е (20,86 km²) водна повърхност. Дордрехт няма канали, но има пристанища.
През ХІІІ в. – поради разцвета на търговията – възниква селцето Дордрехт. В историческия център на днешния град има къщи и постройки от Средновековието и в същото време от съвремието в хармония един до друг. През седемнадесети и осемнадесети век в пристанищата се издигат търговски къщи и складове, които още оформят градския пейзаж днес. 
Отпътуване в посока Неймеген.

ДЕН 6 :

22.04.2024 НЕЙМЕГЕН 09:00 - 15:00
Неймеген е най-старият град в Нидерландия и броят на зелените му инициативи съперничи на Амстердам, като жителите на града дават приоритет на качеството на живот и устойчивостта. Историческият му център е забранен за автомобили, има 60 километра велсипедни „супермагистрали“, автобусите му се движат със зелено гориво и въпреки че никой град не може да бъде 100% устойчив, Неймеген прави някои от най-смелите крачки в Европа в тази област.
През 1995г Неймеген преживява една от най-големите заплахи от наводнение в новата си история. Нивото на водата става опасно високо и реката почти излиза от дигите. Изправени пред този постоянен страх от наводнения, е иницииран национален проект за управление на водите, което в същността си е 
 
създаването на „обходна река“, а резултатът – убежища за дивата природа, създаването на градски плаж и огромно пространство за отдих, където хората плуват, правят концерти и прекарват времето си навън. Там е и новосъздадения централен остров, който изобилства от цветя напролет. 
В Неймеген ще откриете дори изискван вегетариански ресторант с няколко звезди Мишлен, между които и една зелена. Открит през 2011г главният готвач Емил ван дер Стаак и неговият екип създават експериментални многостепенни дегустационни менюта без месо, използвайки набор от билки, корени, цветя, ядки и растения. Ресторантът се казва Manna, а адресът му е Oranjesingel 2c.
В 15:00 корабът ще отплава в посока Кьолн.
 

ДЕН 7 :

23.04.2024 КЬОЛН – СОФИЯ  08:00
Акостиране в Кьолн и напускане на кораба. Трансфер до летището за полет Кьолн – Мюнхен – София в 12:55, кацанев София в 18:45

Най-нови Екскурзии

Екскурзиите предоставят възможността да съберете уникални изживявания и спомени. Всяка дестинация има свои уникални атракции, които можете да посетите и изпробвате. Пътуването може да бъде прекрасен начин да се отпуснете и разтоварите. Променянето на околната среда и отдалечаването от ежедневния стрес имат благоприятно въздействие върху психическото и физическото ви здраве

Пулия с чартър от София

 • Юни 2024
873 euro
транспорт: Самолет
Препоръчано
Пулия
нощувки: 7

КАНАДА

 • Август 2024
5990 euro
транспорт: Самолет
Препоръчано
Торонто – Ниагара – Отава – Монреал – Квебек – Калгари – Банф – Ванкувър – Виктория
нощувки: 13

АНТАЛИЯ - КАПАДОКИЯ

 • Май 2024
 • Април 2024
580 euro
транспорт: Самолет
Препоръчано
КАПАДОКИЯ
нощувки: 7

Круизен ОТ ИНДИЯ ДО СИНГАПУР СЪС ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК

7190 лв.
транспорт: Кораб
Препоръчано
Делхи - Агра - Джайпур - Мумбай - Гоа - Кочин - Коломбо - Хамбантота - Пукет - Пенанг - Куала Лумпур -
нощувки: 14

Безплатна, неангажираща консултация

Понякога и по-лесно с една неангажираща онлайн консултация в удобен за вас ден и час. Можем заедно да намерим Вашата перфектна ваканция

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.