СЕВЕРЕН КИПЪР-ЛЯТО 2022

СЕВЕРЕН КИПЪР - ЛЯТО 2022 С ПОЛЕТИ НА BULGARIA AIR / 7 НОЩУВКИ В ПЕРИОД: 01.05.2022 - 09.10.2022 / ПРОМО ЦЕНИ

София - Ларнака - София
560 euro
Код: el tr 25 | : | Дестинация: КИПЪР 
Валидност на офертата: : от 28/04/2022 до 08/10/2022
СЕВЕРЕН КИПЪР-ЛЯТО 2022

Програма

ДенПрограма
1 София - Ларнака Полет от София до Ларнака с Bulgaria Air в 07:55 ч. Пристигане в Ларнака в 09:55 ч. Трансфер до избрания хотел. Настаняване и нощувка.
2 Северен Кипър Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Кирения. По време на екскурзията ще посетите замъка Св. Иларион, който в миналото е бил манастир, наречен така на името на монах, за който се предполага, че е живеел в собствена отшелническа килия на това място. По-късно манастирът бил ограден с крепостни стени от византийците. След това ще посетите абатството Bellapais, което се намира в планината над Кирения и датира от 14-ти век. Също така ще разгледате и замъка на Кирения, както и забележителното пристанище. Трансфер до хотела и нощувка.
3 Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Никозия. Ще имате възможността да разгледате столицата на Северен Кипър. Тук ще видите стените, които напълно ограждат стария град, и са от времето на венецианската окупация (XVI век). Общата им дължина е около 5 км. По продължение на стените има 11 бастиона, както и три порти - на север, изток и юг. Една от тях е единствената гранична порта между две страни. Ще посетите готическата катедрала Света София и различни работилници и художествени галерии. Трансфер до хотела и нощувка.
4 Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Карпаз. По време на тази екскурзия ще посетите манастира Андреас, базиликата Света Троица от 6-ти век. Ще видите дългия 2 километра пясъчен плаж, който все още е непокътнат и се намира на територията на национален парк, тъй като тук снасят яйцата си големите морски костенурки Карета-Карета. Ще имате свободно време за обяд в рибен ресторант, както и време за плуване в Средиземно море. Трансфер до хотела и нощувка.
5 Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Фамагуста. В този ден ще можете да разгледате Археологическия музей, който притежава богата колекция от икони, повечето от които датират от 18-ти век и са от църквата Св. Барнабас. Базалтовият воденичен камък, от който са изработени алеите в градината на манастира е от района на Енкоми, другите колони и плочи, с които е изграден той са от Саламис. Стаите, в които са живеели монасите в момента са превърнати в музей. След Археологическия музей ще посетите останките на Саламис - градът, който е бил основан от ахейците, чиито племена са дошли от Анадола и Гърция и са се интегрирали със сицилианците по време на емиграцията от края на Бронзовата епоха. След това турът продължава с посещение на катедралата Св. Никола, която е била построена в периода 1298 - 1312 г. и е една от най-красивите готически сгради в цялото Средиземноморие. Трансфер до хотела и нощувка.
6 Закуска. Свободно време за почивка. Нощувка.
7 Закуска. Свободно време за почивка. Нощувка.
8 Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет от Ларнака до София в 10:35 ч. Пристигане на летище София в 12:50 ч.

Периоди и Цени

01.05.2022 - 09.10.2022 / ПРОМО ЦЕНИ


Цената включва

 • Самолетен билет София - Ларнака - София с полети на Bulgaria Air;

 • Трансфери летище - хотел - летище;

 • 7 нощувки в избрания от Вас хотел на съответната база изхранване;

 • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с покритие 5000 EUR на ЗАД "Армеец";

 • Шезлонгите и чадърите на плажа на всички хотели са безплатни;

 • **Цените са калкулирани при цена на самолетния билет 160 EUR. При увеличение на цената на билета, ще се увеличи пакетната цена.;

Цената не вкючва

 • Допълнителни екскурзии;

 • Разходи от личен характер;

Доп. екскурзиии

Условия

Полезна информация
 • При записване трябва да предоставите три имена на латиница по документ за самоличност, с който ще пътувате, номер на документ за самоличност, дата на издаване и дата на валидност, ЕГН. След потвърждение на резервацията се изисква 50 % депозит в рамките на 3 работни дни и 100 % плащане до 1 месец преди настаняване.

 • За пътуване до Северен Кипър няма визови изисквания. Пътуването може да се осъществи както с паспорт, така и с лична карта. Официалната валута е турска лира. Официалният език е турският.

 • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията. Туроператорът не носи отговорност за смяна на полетното разписание.

 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е №13062110000017 / от дата на издаване 15.12.2021 г., валидна до 11.01.2023 г.

 • Условия за пътуване до Кипър, свързани с Covid-19, към 02.03.2022 г.:

 • Понастоящем и до второ нареждане. ваксинираните и преболедували от COVID-19 български граждани могат да пътуват до Република Кипър при следните условия: 1. Да си направят онлайн регистрация в електронния портал WWW.CYPRUSFLIGHTPASS.GOV.CY; 2. В рамките на 48 часа преди планирания полет за Република Кипър да попълнят и изпратят на кипърските власти наличния в електронния портал WWW.CYPRUSFLIGHTPASS.GOV.CY формуляр, в който да отразят личните си данни и цялата необходима за влизане в страната информация; 3. Да получат отговор от кипърските власти на посочения от българските граждани електронен адрес за кореспонденция с разрешение за влизане в Република Кипър.

 • Българските граждани, които не са ваксинирани и не са преболедували от COVID-19, т.е. не разполагат с валидни сертификати за ваксинация или прекарано заболяване от COVID-19, могат да пътуват до Република Кипър при следните условия: 1. Да си направят онлайн регистрация в електронния портал WWW.CYPRUSFLIGHTPASS.GOV.CY; 2. Да си направят PCR тест за COVID-19 до 72 часа преди пристигането в Кипър или бърз антигенен тест до 24 часа преди пристигането в Кипър. 3. В рамките на 48 часа преди планирания полет за Република Кипър да попълнят и изпратят на кипърските власти наличния в електронния портал WWW.CYPRUSFLIGHTPASS.GOV.CY формуляр, в който да отразят личните си данни и цялата необходима за влизане в страната информация, като приложат към формуляра копие от направения от тях тест. 4. Да получат отговор от кипърските власти на посочения от българските граждани електронен адрес за кореспонденция с разрешение за влизане в Република Кипър. 5. При пристигането на летището в Кипър тази категория българските граждани следва да направят нов PCR тест за COVID-19 за собствена сметка, като таксата за този тест е 15 евро на летище Ларнака и 19 евро на летище Пафос. Децата под 12 годишна възраст са освободени от изискването за тест.

 • ХОТЕЛИТЕ ПО ПРОГРАМАТА:

 • SALAMIS BAY CONTI 5* www.salamisbayconti.com

 • KAYA ARTEMIS HOTEL RESORT & SPA 5* www.kayahotels.com

 • ELEXUS RESORT & SPA CASINO 5* www.elexushotel.com

 • LIMAK CYPRUS DELUXE HOTEL 5* www.limakcyprus.com

 • CONCORDE LUXURY RESORT 5* www.concordehotel.com.tr

 • NOAH'S ARK HOTEL & RESORT 5* www.noahsark.com.tr

 • KAYA PАLAZZO KYRENIA 5* www.kayahotels.com

 • VUNI PALACE HOTEL 5* www.vunipalacehotel.com

 • ROSE GARDENS HOLIDAY VILLAGE 3* - www.rose-gardens.com

Анулационна Политика
 • При анулация до 61 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети, като сумата на билетите не се възстановява;

 • При анулация от 60 до 45 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на депозита;

 • При анулация от 44 до 31 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 50% от общата стойност на пътуването;

 • При анулация от 30 до 15 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 80% от общата стойност на пътуването;

 • При по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или „NO SHOW“ (неявил се турист) ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена на пътуването;