ПАРИЖ И ДИСНИЛЕНД 02.04.2021

ЕКСКУРЗИЯ ДО ПАРИЖ И ДИСНИЛЕНД 02.04.2021

ФРАНЦИЯ - Париж, Версай
845 лв.
Код: el tr 32 | : | Дестинация: ФРАНЦИЯ 
Валидност на офертата: : от 19/01/2021 до 01/04/2021
ПАРИЖ И ДИСНИЛЕНД 02.04.2021

Програма

Дата на отпътуване: 02.04.2021г.

ПЪРВИ ДЕН–02.04.– 18.10ч.-Отпътуване от София за Париж. По желание трансфер от Пловдив и Хасково до летище София. 20.05ч.-Пристигане в Париж.  Нощна панорамна обиколка. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН–03.04.– Закуска. По желание посещение надвореца “Версайпищен, прекрасен и бляскав. Сред великолепно озеленените градини, този мащабен по размер и прекрасен на вид дворец се откроява като скъпоценен камък в цялата си прелест.  Построен в средата на 17-ти век по време на управлението на Луи XIV Кралят-Слънце,  за да финализира абсолютната власт на френската монархия, която тогава е била в своя апогей. Около 30 000 работници и войници са се трудили върху тази мащабна конструкция, сметките за която почти са унищожили запасите на кралството. Работата по проекта започва през 1661 г. под ръководството на известни архитекти, художници, интериорни дизайнери, чиито работници са изравнявали хълмове, източвали блата и премествали гори, докато са оформяли привидно безкрайните градини, езера и фонтани, за да постигнат така желания външен вид на несравнимото творение.

Всеки малък корниз, таван или врата в интериора са украсявани с грандиозни, импозантни стенописи, мрамор, позлата и дърворезби, взаимствали символи от гръцката и римската митология. Апартаментите на краля и на кралицата, например, включват стаи, посветени на Херкулес, Венера, Диана, Марс и Меркурий. Разкошът и изобилието достигат своя връх в Galerie des Glaces (Огледалната зала), 75-метрова бална зала със 17 огромни огледала от едната страна, а от друга, равен брой прозорци с изглед към градините и залязващото слънце.

Преди няколко години, замъкът е бил подложен на цялостна реставрация на стойност 400 милиона евро.Този дворец-мечта е място, което заслужава само една секунда внимание, а после сами ще искате да се наслаждавате на всеки един детайл с часове.  

Разглеждане на Париж- градът на мечтите, градът на любовта, но и градът на самотните души. Всеки има място в този град на светлината и на безкрайния празник. Панорамна и туристическа програма, която ще премине автобусно и пешеходно по следните забележителности – остров Ла Сите, люлката на града, в средата на който  се издига една от най-великолепните френски готически катедрали – парижката „Света Богородица“, продължаваме към Двореца на правосъдието, където са били дворците на първите френски крале, зад нея се открива една истинска перла на готическата архитектура – „Светият параклис“, увенчан с устремено към небето острие, високо 75 метра, следваща стъпка – един от най-големите дворци в света –  Лувъра, всеизвестен и будещ любопитство у всекиго, най-вече заради шедьовъра, намиращ се в него – Джокондата на Леонардо. Отправяме се към градините на Тюйлери, в която се намира и „Оранжерията“ с картини на Реноар, Сезан, Моне, Матис, Пикасо, излизаме на площад Конкорд -„Площадът на съгласието“, от който започва главният булевард на града – „Шанз-Елизе“ – мечта на всеки турист. Следва Триумфалната арка, откъдето тръгват 12 големи булеварда, един от които води към Айфеловата кула/„най-красивата парижанка“/,  от която гледката е незабравима и неповторима. Тръгваме към Марсово поле, Военното училище, Трокадеро, величествената сграда на Инвалидите, построена през 18ти век. Следват Военният музей, който разполага с 57 600 експоната, също и  музеят на Роден, Латинския квартал, сградата “Орсе“- Музеят на импресионистите, Сорбоната и църквата към него, в която е погребан кардинал Ришельо. Част от разходката е Пантеона, в който почиват останките на Волтер, Жан-Жак Русо, Виктор Юго, Емил Зола и други велики французи, ще се спрем пред „Мадлената“ – единствена църква без кръст, построена през 1842г в древногръцки стил,  площад“Вандом“- с Вандомската колона, Операта – велико творение на архитекта Шарл Гарние,  Националната библиотека , която притежава над 8 500 000 тома, ще се разходим по „Риволи“ – една от най-оживените улици на Париж с магазини, бутици,  градините на „Тюйлери“, частни картинни галерии за модерно изкуство, бутикови хотели и заведения.  Разглеждане на квартала “Монмартър” (базиликата “Сакре Кьор”, Площада на художниците) –  различната част на Париж, която всички туристи нетърпеливо очакват да посетят – интересния нощен живот, част от който е  кабаре “Мулен Руж“, плас “Пигал“ . Из тесните  улички, изпълнени с тревоги, надежди и радост, с музика и багри, с десетки стативи на художници, с малки кафенета и стари кръчми, човек попада в различни измерения и не може да се насити на тази атмосфера. По желание посещение на кабаре „Мулен Руж“. Нощувка. 

ТРЕТИ ДЕН–04.04.– Закуска. Сободен ден или Възможност за посещение:

 • музея “Лувър” Едва когато застанете в обширния двор на Лувъра, със слънчева светлина, проблясваща през стъклената пирамида и тълпи, които се смесват под украсената фасада на музея, можете наистина да кажете, че сте били в Париж. Съхраняващ десетки хиляди произведения на изкуството - от месопотамски, египетски и гръцки антики до шедьоври на художници като да Винчи (включително неговата несравнима Мона Лиза), Микеланджело и Рембранд - не е изненада, че това е един от най-посещаваните музеи в света. Крилото Сюли  е в източния край на комплекса; крилото Денон  се простира на 800 м по протежение на Сена на юг; и северното крило Ришельо е паралелно на улица Риволи. Много преди модерното си въплъщение, обширният дворец Лувър първоначално е служил като крепост, построена от Филип-Огюст през 12 век (средновековни останки все още се виждат на долния приземен етаж, Сюли); той е възстановен в средата на 16 век като кралска резиденция в ренесансов стил. След-революционните промени го превръщат  в национален музей през 1793г. Картините, скулптурите и артефактите, изложени в Лувъра, се натрупват постепенно по време на редуващите се френски правителства. Сред тях са произведения на изкуството и занаятите от цяла Европа и безценни колекции от антики. Основният смисъл на Лувъра е по същество да представи западното изкуство (предимно френско и италианско, но също така холандско и испанско) от Средновековието до около 1848 г. (след 1848 поема щафетата Музеят д'Орсе/, както и произведения от древни цивилизации, които формират културните основи на Запада.Когато музеят е отворен в края на 18-ти век, той е съдържал 2500 картини и обекти на изкуството; проектът „Grand Louvre“, ръковоеден от покойния президент Франсоа Митеран през 1989 г.  удвоява изложбеното пространство на музея, а през последните години са отворени както нови, така и обновени галерии, посветени на обекти като скъпоценните камъни върху короните на Луи XV.

  Богатството и огромният размер на музея могат да бъдат поразителни. За мнозина,  звездната атракция е La Joconde /Джокондата/ на Леонардо да Винчи, по-известна  като Мона Лиза, но тя е не по-малко привлекателна поради факта, че в стаите близо до нея на всяка стена могат да се видят истински шедьоври,  включително Коронацията на Наполеон I (Жак-Луи Давид), Салът на Медузата (Жерико) и Великата одалиска на Ингрес, заедно с  трансцендентни шедьоври  от Рафаел, Тициан,  изящните стенописи на Ботичели, небезивестната творба  „Умиращият роб“ на Микеланджело и невероятната скулптура Амур и Психея на Канова.

  Безспорно, Лувърът привлича милиони туристи – дали заради Мона Лиза, Микеланджело или Тициан,  скулптури и картини,  съкровищата от древността, мозайките и фигурките от Византийската империя или експонати от модерната ислямска колекция, Венера Милоска или Нике от Самотраки, или дори заради Дан Браун и Шифърът на Леонардо, и маршрутът за туристи, специално копиран от страниците на книгата за всички фенове, не е съвсем статистически оформено, но истината е, че няма значение какво Ви влече към Лувъра и какви са Вашите предпочитания и интереси, ЛУВЪРЪТ е място, което задължително трябва да разгледате – за много малко туристически места е редно да се ползва глагол, предвещаващ императивност,  но тук наистина трябва да дойдете, да отделите време за това уникално място, дори само, за да погледнете към известната стъклена пирамида, висока 21 метра, която служи за вход на Лувъра и заема специално място в сърцата на всички известни фотографи и истински ценители на изкуството.

   ИЛИ 

 • „Дисниленд Париж" – увеселителен парк, на 32 км. от центъра на Париж. Идеята за царството на приказките е на Уолт Дисни. „Дисниленд“ се състои от 2 тематични парка: Дисни парк и Дисни студио. Паркът е разположен на 560 декара и има почти кръгла форма. В средата на парка се издига Замъкът на спящата красавица. На неговата територия се намират четири царства – Дивият запад, Страната на приключенията, Светът на приказките и Страната на откритията и космическите полети.  Освен това допълнителна атракция представляват множеството влакчета, люлки, корабчета, шоу програми и концерти, кино и дискотеки.
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН–05.04.– Закуска. Свободен ден в Париж. По желание имате възможност  за посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена. Трансфер с автобус до летище Бове/Париж. 21.40ч.-Отпътуване от Париж за София. 01.25ч.- Пристигане на летище София. По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково.

Периоди и Цени

02.07.2021

845 лв.

Цената включва

 • 3 нощувки със закуски в хотел в Париж;
 • Самолетен билет София-Париж-София с включени летищни такси и малък ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.

Цената не вкючва

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • Айфелова кула до 3 ет./входна такса и резервация/ - 35 евро, за младежи до 24г.-23 евро; 
 • Двореца “Версай”/автобусен транспорт, входна такса и резервация за час/– 45 евро, до 26г. – 20 евро; 
 • Музей “Лувър” /входна такса и резервация/ – 25 евро*, за лица до 26 години- безплатно; 
 • Кабаре “Мулен Руж”/вариететна програма, ½ бутилка шампанско и автобусен транспорт/– 135 евро
 • Увеселителен парк Дисниленд/автобусен транспорт, резервация и входна такса за 1 парк/- 100 евро;
 • Багаж до 10кг./ръчен или чекиран/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см- 70 лв.; 
 • Регистриран багаж до 20кг.– 140 лв;
 • Трансфер до летище София и обратно– 60лв. 
 • Градска такса – заплаща се на рецепция  

Доп. екскурзиии

Условия

 
Плащания 
до 1 дни след Резервация  50%
до 21 дни преди Тръгване  100%
 
Неустойки 
за Анулация до 7 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 14 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 30 дни преди Тръгване 50%