САЩ И КАНАДА-03.06.2018

НЮ ЙОРК – ВАШИНГТОН- МОНРЕАЛ - КВЕБЕК – ОТАВА - ТОРОНТО НИАГАРСКИ ВОДОПАД - ЧИКАГО –САН ФРАНЦИСКО - ЛАС ВЕГАС

ЛОС АНДЖЕЛИС

    Ню Йорк е най-големият град в САЩ. Той е изключително богат на забележителности,

музеи, паркове и атракции. Сред тях са Статуята на свободата, Небесната обсерватория на Empire State Building, многобройните театри на Broadway, Times Square, Rockefeller Center, Крайслер билдинг, ООН, катедралата “Св.Патрик” на 5-то авеню, Музеят на изкуствата Metropolitan, Guggenheim Museum, Central Park и др.

     Вашингтон - Ако гражданската политика е американската религия, то тогава Вашингтон е свещен град. Бели къщи, капитал, петоъгълни сгради, върховни съдилища – тези монументални Лего части са пречистени с истинска власт. За някои Вашингтон означава бял мрамор, зеленина и разноцветна, ритуална грандиозност на американската политика: куполът на сградата на Конгреса, проблясващ под лазурното небе, процесиите с лимузини в деня на Встъпването на Президента в длъжност; траурната, печална тържествена смяна на гардовете пред Националното гробище в Арлингтън….

     Отава е столица наКанада и четвърти по големина град в страната. Прелестна, спокойна и чиста,  Отава несъмнено е една от най-красивите туристически дестинации в цяла Северна Америка. Разположена в източната част на провинция Онтарио, на долината на едноименната река Отава - на границата с провинция Квебек, всяка година градът привлича милиони туристи, нетърпеливи да се насладят на богатата й история, архетектура и интересните природни и културни забележителности.

   Монреале най-големият град в провинцията Квебек и вторият по големина вКанада. Известен е като културната столица на страната. Официален език в града е френският. Монреал е най-големият френскоезичен град в света следПариж. Днес той е важен финансов, фармацевтичен, културен, туристически и международен център.

   Торонтое най-големият град в Канада и е център на провинция Онтарио. Той е разположен на брега на езерото Онтарио и е икономическата столица на Канада. Историята наТоронтозапочва, когато французите създават форт през 1750 г. По-късно англичаните преустройват крепостта и го кръщават Форт Йорк. Това име градът носи до 1834 г. когато е възстановено старото индианско име Торонто. Торонто е признат за един от най-добрите за живеене град в света.

   Ниагарският водопаде изключително чудо на природата. Той определено е най – известният от всички водопади. Намира се на границата между САЩ и Канада, в близост до побратимите градове Ниагара Фолс – Ню Йорк, САЩ и Ниагара Фолс – Онтарио, Канада. Ниагарският водопад принадлежи на река Ниагара, откъдето идва и името му. Той е съвкупност от три основни части –Хорсшу, Американските водопади и Брайдъл Вейл. Тези части са разделени от две островчета – острова на козата и острова Луна. Водопадът е с обща ширина 1 203 м.
Сан Франциско е един от 10-те най-красиви градове на света и едно от най- предпочитаните места за живеене на планетата. Както много други градове в Щатите се разглежда като част от един по-голям район, в случая този на залива около него, който включва района от Сан Хосе, през Силиконовата долина и Станфордският университет, чак до Марин каунти. На запад е Тихият океан, на изток - Оукланд, друг голям град в района на залива и Бъркли, където е Университета на Бъркли, както и други градчета в региона

   Лос Анджелис е космополитен град, в който възможностите за отдих, развлечения и културни мероприятия са безкрайни. Тук се намира известният Hollywood с Алеята на славата, студията WarnerBros, CBS, NBS, развлекателните паркове UniversalStudiosHollywood; UniversalCitywalk, Disneyland; много музеи, между които Музеят на съвременното изкуство, Музеят на летенето, Музеят на Неоновото изкуство, Калифорнийският научен център, Космическата зала, Музеят на естествознанието, Калифорнийският Американско – Африкански музей, Музеят на развлеченията в Hollywood и мн.др. Градът има много паркове, Ботаническа градина, прекрасни плажове, магазини и още много други забележителности.

   За Лас Вегасказват, че няма друг такъв град на земята. Тук се намират 18-те от 20-те най-големи хотела в САЩ. Това е най-осветеният град в света. Известен е със своята главна улица, Las Vegas Strip, където туристите могат да видят древен Египет, Рим , Венеция, Ню Йорк, Париж, Монте Карло, пиратски битки, изригващ вулкан, изключително светлинно водно шоу, тропически рай и какво ли още не. Освен че може да опитате късмета си в казината, тук може да се потопите в огромните магазини с разнообразни стоки. Лас Вегас е изходна точка за посещение на Grand Canyon, Hoover Dam, Lake Mead и река Колорадо.

   Чикаго е третият по големина град в САЩ след Ню Йорк и Лос Анджелис. Градът се нарежда сред огромните метрополиси в света. Чикаго е оживен, международен център с музеи от световна класа, чудесна кухня и нощен живот. Многобройните паркове са чудесна атракция за всички посетители, а шикозните магазини и ресторанти привличат изисканите гости на града. Чикаго също е и родното място на модерния джаз и блуса. Тук можете да се насладите на множество театри, музеи, огромни паркове, километри от красиви плажове, стилни ресторанти и вероятно най-красивата колекция от модерна архитектура в света, украсена сживописни гледки.

5500 euro
Код: evkor02 | : | Дестинация: KANADA  САЩ 
Валидност на офертата: : от 18/12/2017 до 02/06/2018
САЩ И КАНАДА-03.06.2018

Програма

Периоди и Цени

03.06.2018

5500 euro

Цената включва

  Самолетен билет София – Ню Йорк - Лос Анджелис - София с включени летищни такси

  Самолетен билет Ню Йорк - Вашингтон с включени летищни такси

  Самолетен билет Вашингтон – Монреал с включени летищни такси

  Трансфер Монреал – Отава ( микробус )

  Трансфер Отава – Торонто ( микробус )

  Самолетен билет Торонто - Чикаго с включени летищни такси

  Самолетен билет Чикаго – Сан Франциско с включени летищни такси

  Самолетен билет Сан Франциско – Лас Вегас с включени летищни такси

  Трансфер Лас Вегас – Лос Анджелис ( микробус )

  Всички трансфери летище – хотел – летище

  2 нощувки в 3* хотел в Манхатън – Ню Йорк

  2 нощувки в 3* хотел в централната част на Вашингтон

  3 нощувки със закуски в 3* хотел в централната част на Монреал

  2 нощувки със закуски в 3* хотел в централната част на Отава

  3 нощувки със закуски в 3* хотел в централната част на Торонто

  1 нощувка в 3* хотел в централната част на Чикаго

  1 нощувка в 3* хотел в централната част на Сан Франциско

  3 нощувки в 3* хотел в централната част на Лас Вегас

  2 нощувки в 3* хотел в централната част на Лос Анджелис

  Туристическа програма и обзорна екскурзия на Ню Йорк

  Екскурзия до статуята на свободата в Ню Йорк

  Туристическа програма и обзорна екскурзия на Вашингтон

  Туристическа програма и обзорна екскурзия на Монреал

  Целодневна екскурзия до Квебек

  Туристическа програма и обзорна екскурзия на Отава

  Туристическа програма и обзорна екскурзия на Торонто

  Целодневна екскурзия до Ниагарския водопад

  Туристическа програма и обзорна екскурзия на Чикаго

  Туристическа програма и обзорна екскурзия на Сан Франциско

  Туристическа програма и обзорна екскурзия на Лас Вегас

  Целодневна екскурзия до Гранд Каньон

  Туристическа програма и обзорна екскурзия на Лос Анджелис

  Екскурзоводско обслужване и придружител на български език

  Подготовка на документите и съдействие за Американска и Канадска визи

  Предварително одобрение и такса (eTA) за пътуване до Канада

Цената не вкючва

ü  Входните такси за посещаваните туристически обекти, допълнителни екскурзии и атракциони, както и разходи от личен характер:

-      Билет за корабчето до Статуята на Свободата – 20 $

-      Билет за корабчето “Девицата на мъглата” в Ниагара – 20 $  

-      Билети за метрото при посещение на южната част на Манхатън ( около 6 $ )

-      Входен билет за обсерваторията на Импайър Стейт билдинг – 23 $

-      Разходка с корабче по езерото Мичиган – 37 $

-      Билет за корабчето до Алкатраз – 32 $

-      Входна такса и обяд - Гранд Каньон – 54 $

-      Билет за стъклената подкова „ Скайуолк“ на Гранд Каньон – 30 $

-      Входна такса за Холивуд Юнивърсал студио – 95 $

ü  Американска виза – 160 $

ü  Такса за багаж за вътрешните полети, ако има такава (Повечето авиокомпании в САЩ въведоха такса за чекиран багаж, която варира от 25 $ до 35 $, в зависимост от компанията)

ü  Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователната компания.

Забележка: Пакетната цена е валидна при минимум 10 човека!

При по-малък брой Туроператорът си запазва правото да променя пакетната цена в зависимост от броя на участниците.

Доп. екскурзиии

Условия